Drumetie in Muntii Piatra Craiului.

+40 726 380 323

EN

rezervari@cabanaplaiulfoii.ro

Cabana Plaiul Foii reprezintă principala bază de access către creasta muntelui. Împătimiții drumețiilor se adună cu mic cu mare de la primele raze de soare și pornesc spre unul dintre traseele ce îi vor duce pe muchia Craiului.

Câteva dintre monumentele naturii ce se află în apropiere, amintim: Cerdacul Stanciului, Grota Stanciului, Peştera Dâmbovicioara, Prăpăstiile Zărneştilor sau Marele Grohotiş.

Natura Redescoperită

Masivul Piatra Craiului

Fenomene carstice și geomorfologice

Cheile Dâmbovicioarei și Peștera Dâmbovicioarei sunt cele mai importante fenomene carstice din Piatra Craiului. În partea nord-estică apar Prăpăstiile Zărneștilor, izbucurile Fântânile Domnilor și Fântâna lui Botorog, La Zaplaz, Cerdacul Stanciului, Peștera Stanciului, Moara Dracului. Aminitim Marele Grohotiș care este o pânză de pietre instabile de 4 km.

Flora

 

Bogatia in specii a Parcului National Piatra Craiului este rezultatul conditiilor deosebit de variate pe care le ofera acesta dezvoltarii lumii vegetale. Masivul adăpostește un număr mare de specii specifice protejate: garofița Pietrei Craiului, sângele voinicului, floarea de colț, bujorul de munte.

Fauna

 

Peste 35 de specii endemice de nevetrebrate îmbogățesc cele 91 de specii noi pentru știință descoperite în Piatra Craiului. Peste 40% din cele 100 de mamifere din țara noastră trăiesc și în această zonă, Remarcăm prezența caprei negre și a râsului, două specii periclitate.

În 1938 zona devine arie naturală, urmând ca la finele secolului XX să fie declarată parc național.

 

La peste 2200 m înălțime

 

Altitudinea maximă a Pietrei Craiului este atinsă în vârful Vârful La Om, cunoscut și ca Piscul Baciului, având 2.238 m. Masivul are numeroase piscuri peste 2.000 de metri altitudine: Vf. Ascuțit, Vf. Țimbalul Mare, etc.

PIATRA CRAIULUI

NATURA. NEATINSĂ

Cumpara bilet

Biciclete

 

 

Pentru cei ce nu vor să se aventureze în inima munților, dar simt nevoia de mișcare, punem la dispoziție biciclete de închiriat.

 

O modalitate sănătoasă să vă bucurați de frumusețea naturii. Aerul curat, susurul Bârsei și liniștea idilică face din Plaiul Foii locul preferat de toată lumea pentru a se izola de mediul citadin.

 

afla mai multe

Inchiriaza biciclete in muntii Piatra Craiului.
Descopera traseele din muntii Piatra Craiului.

\/

\/

/\

/\

Informații și rezervări la adresa de email

rezervari@cabanaplaiulfoii.ro

Copyright © 2016 Plaiul Foii All rights reserved. Fotografiile si informatiile de pe

acest site au caracter informativ. Nu prezinta informatii contractuale.