Câteva dintre monumentele naturii ce se află în apropiere, amintim: Cerdacul Stanciului, Grota Stanciului, Peştera Dâmbovicioara, Prăpăstiile Zărneştilor sau Marele Grohotiş.
Fenomene carstice și geomorfologice
Cheile Dâmbovicioarei și Peștera Dâmbovicioarei sunt cele mai importante fenomene carstice din Piatra Craiului. În partea nord-estică apar Prăpăstiile Zărneștilor, izbucurile Fântânile Domnilor și Fântâna lui Botorog, La Zaplaz, Cerdacul Stanciului, Peștera Stanciului, Moara Dracului. Aminitim Marele Grohotiș care este o pânză de pietre instabile de 4 km.
Flora
Bogatia in specii a Parcului National Piatra Craiului este rezultatul conditiilor deosebit de variate pe care le ofera acesta dezvoltarii lumii vegetale. Masivul adăpostește un număr mare de specii specifice protejate: garofița Pietrei Craiului, sângele voinicului, floarea de colț, bujorul de munte.
Fauna
Peste 35 de specii endemice de nevetrebrate îmbogățesc cele 91 de specii noi pentru știință descoperite în Piatra Craiului. Peste 40% din cele 100 de mamifere din țara noastră trăiesc și în această zonă, Remarcăm prezența caprei negre și a râsului, două specii periclitate.
În 1938 zona devine arie naturală, urmând ca la finele secolului XX să fie declarată parc național.
La peste 2200 m înălțime
Altitudinea maximă a Pietrei Craiului este atinsă în vârful Vârful La Om, cunoscut și ca Piscul Baciului, având 2.238 m. Masivul are numeroase piscuri peste 2.000 de metri altitudine: Vf. Ascuțit, Vf. Țimbalul Mare, etc.
Cumpara bilet
Biciclete
O modalitate sănătoasă să vă bucurați de frumusețea naturii. Aerul curat, susurul Bârsei și liniștea idilică face din Plaiul Foii locul preferat de toată lumea pentru a se izola de mediul citadin.